Call us  0251-238806

Van Riemsdijklaan 1, Beverwijk

Evangelisatiewerk

Met andere kerken willen we mensen in onze woonplaats met het evangelie bereiken. We doen dit graag samen, daarom bundelen we onze krachten.

We werken samen met de Baptistengemeente Heemskerk, Evangelie gemeente De Verandering in Heemskerk, de christelijk Gereformeerde Kerk in Beverwijk en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Beverwijk.

Jaarlijks worden er een aantal activiteiten ontplooit om mensen te bereiken. Lopende activiteiten zijn op dit moment:
• Maandelijkse prayerpost op de weekmarkt in Beverwijk en Heemskerk. We zijn op de markt aanwezig om voor mensen te bidden.
• Evangelisatie actie middels de Kings Coach bus van organisatie Kerygma. Rond deze bus spreken we mensen aan en in de bus hebben we gespreksruimtes en materialen beschikbaar om aan mensen mee te geven. Het is een uitdagende manier van evangelisatie. Meer informatie kunt u vinden op www.kerygma.nl.

In de eerste week van de zomervakantie wordt er voor de jeugd een Sonrise week georganiseerd rondom de Immanuëlkerk aan de Olieslagerslaan in Beverwijk.

Dit is een project DSC_0011waar jongeren met elkaar gaan sporten en anderen daarbij uitnodigen. Voor kinderen is een apart programma en gedurende de week vinden er allerlei activiteiten plaats voor jong en oud. Veel informatie over dit project vindt u op www.sonrisehaarlem.nl 

• Deelname in de organisatie van een traditionele volkskerstzang.

Hieronder vindt u getuigenissen naar aanleiding van de evangelisatie met de bus uit Heemskerk:

“In een gesprek met een jonge vrouw vroeg ik haar of ze in Jezus geloofde, waarop ze vreselijk begon te huilen en voor ik het wist, had ik haar dicht tegen me aangetrokken en vroeg haar of ze me er iets over wilde vertellen. Al haar verdriet kwam eruit over hoe ze eerst wel in Jezus geloofde en nu niet meer. Met deze vrouw in mijn armen heb ik staan bidden, gewoon midden op straat.” 

“Er kwam al giechelend een groepje meiden van ongeveer 16-17 jaar de bus in en het bleek dat enkelen van hen waren gedoopt als baby en hun Heilige communie hadden gedaan. Verder kwamen zij nu nog zelden in een kerk en zeiden geen persoonlijke relatie met Jezus te hebben. Ik heb ze toen mijn eigen verhaal verteld en dat ik het zo jammer vond dat ik die persoonlijke relatie met Jezus niet eerder had ontdekt. Dat ik graag op mijn 16e de King’s Coach bus in had willen worden ‘gelokt’ en uiteindelijk al vanaf jonge leeftijd met Gods Geest door het leven had willen gaan.”