Call us  0251-238806

Van Riemsdijklaan 1, Beverwijk

Diaconaat

Goederenactie Oekraïne

Jaarlijks houden we in april een goederenactie. Onder de vlag van de SZD, de Stichting Zendings- en Diaconaat van onze Bondsgemeenschap wordt een transport van goederen georganiseerd. We verzamelen kleding, schoenen, beddengoed en handdoeken in.

Met elkaar sorteren we alle goederen. We pakken het in en laden het in de vrachtwagen. Samen met andere Vrije Evangelische Gemeenten in Nederland zorgen we zo voor een transport van hulpgoederen.

Door de goede contacten en de kleinschalige opzet weten we zeker dat de goederen goed ontvangen worden en op de goede plek terecht komen.

Het is een actie die diep geworteld is in de gemeente. We halen met elkaar veel goederen bij elkaar en het is elke keer weer een gezellige uitdaging om alles netjes ingepakt op transport te laten gaan.

Schoenendoosactie

Jaarlijks doen we mee aan de Schoenendoosactie. In het najaar worden de versierde schoenendozen uitgedeeld en met veel enthousiasme worden ze enkele weken later weer gevuld ingeleverd.

Een gemeente lid is het hele jaar door bezig met het verzamelen van dozen en spullen. Ook is zij zelf al enkele keren mee geweest om de schoenendozen uit te delen in Afrika. Daarmee komt de actie heel dicht bij en dat zorgt voor grote betrokkenheid van de gemeente.

In 2014 is voor het eerst een markt georganiseerd in onze gemeente zodat mensen hun doos konden vullen. De markt werd een groot succes. En samen met een nabijgelegen basisschool en enkele kerken uit Heemskerk en Beverwijk wordt de aktie elk jaar een steeds groter succes!

Zoden gaan op transport

Dozen gaan op transport